Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Här presenteras nyheter och annan info om min modelltågsverksamhet. Övriga händelser skrivs på min vanliga blogg som återfinns här. På bloggen kan du välja kategorin "hobby" för att få fram alla modelltågsrelaterade inlägg. 
Det går bra att kommentera inläggen nedan om ni undrar något. Utnyttja gärna delningsknapparna också.

Vagnleverans till tågbanan!

Under gårdagen levererades en ny personvagn till Tågsta Järnvägar. Det handlar om en svensk panoramavagn från Tågkompaniet. Efter sedvanliga tester och provkörning kunde vagnen godkännas som trafikvagn på TJ. Bilder finns på Instagram. @martinj_55

Nya godsvagnar men ingen rök!

Idag levererades två nya svenska godsvagnar till Tågsta Järnvägar. Det är en containervagn märkt med Postnord och en täckt godsvagn märkt med SJ/Järnvägen 150 år. Bilder finns i fordonsförteckningen.

Det har även förekommit tester av rökfunktionen på ombyggda ångloket men än så länge har ingen rök kommit ur skorsstenen.

Alla lok i drift igen!

Alla lok, ång och el, är nu tillbaks på banan igen och fungerar som dom ska. Det, från analogt till digitalt, konverterade ångloket med tender hämtades hem idag och fungerar nu som det ska. Provkörning har skett med och utan vagnar och ångloket är nu godkänt som trafiklok på Tågsta Järnvägar. Rökfunktionen kommer testas i nästa vecka men huvudsaken är att loket fungerar att köra.

Fortsatta lokproblem!

Lokhaverierna avlöser varandra här på Tågsta Järnvägar. Under gårdagen hämtades det ombyggda ångloket hem och Rc 3:an lämnades in hos MJ-Hobbyexperten. Ångloket havererade dock redan samma kväll och blev idag åter inlämnat för undersökning hos MJ-Hobby medans Rc 3:an kunde tas med hem igen. I det fallet var det tydligen en trasig dekoder, som var knappt ett år gammal. Vad som orsakat det vet jag inte. Loket kommer provköras under morgondagen.

Lokhaveri uppdatering och ånglok.

Den tidigare havererade Rc 3:an verkar ha bättrat sig lite grann men det uppträder fortfarande lite konstigt så det blir nog troligtvis inlämning för undersökning ändå.

Det ånglok som är inlämnat för ombyggnad från analogt till digitalt är klar, men tyvärr har det uppstått lite komplikationer så dom får behålla loket ett tag till för lite kompletterande arbeten.

Nytt tågsätt till Tågsta Järnvägar.

I dag var det premiär för ett nytt tågsätt på Tågsta Järnvägar i form av ett rött tyskt rälsbusståg. Tågsättet har även vagnsbelysning och ljudfunktioner. Detta har under många år varit ett drömtåg till tågbanan. Bild och övrig info finns på tågbanans fordonssida. 

Lokhaveri!

Tidigare i veckan drabbades Rc 3:an av någon form av lokskada. Loket började hacka sig fram och sedan bara dog det. Vad som orsakat detta är okänt i dagsläget men om det inte blir löst så blir det ett besök hos lokdoktorn. Detta är för övrigt samma lok som var inlämnat för motoruppgradering i vintras, men vi får se vad som händer.

Översikt och fasader.

En ny översiktsbild över tågbanan har lagts upp på tågbanans startsida och två nya husfasader har tillkommit vid Tågby station. Troligtvis blir det inga fler husfasader nu men man vet aldrig.

Gardiner till tågbanan.

Har införskaffat gardiner som blivit fästa längs med sidan på banans skiva. Detta för att man inte ska behöva se allt som ligger under tågbanan.

Storleksjustering av text här på nyhetssidan!

Har justerat textstorlekarna i inläggen här i modelltågsnytt. Jag har alltså gjort texterna lite större.