Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Här presenteras nyheter och annan info om min modelltågsverksamhet. Övriga händelser skrivs på min vanliga blogg som återfinns här. På bloggen kan du välja kategorin "hobby" för att få fram alla modelltågsrelaterade inlägg. 
Det går bra att kommentera inläggen nedan om ni undrar något. Utnyttja gärna delningsknapparna också.

Lokhaveri!

Tidigare i veckan drabbades Rc 3:an av någon form av lokskada. Loket började hacka sig fram och sedan bara dog det. Vad som orsakat detta är okänt i dagsläget men om det inte blir löst så blir det ett besök hos lokdoktorn. Detta är för övrigt samma lok som var inlämnat för motoruppgradering i vintras, men vi får se vad som händer.

Översikt och fasader.

En ny översiktsbild över tågbanan har lagts upp på tågbanans startsida och två nya husfasader har tillkommit vid Tågby station. Troligtvis blir det inga fler husfasader nu men man vet aldrig.

Gardiner till tågbanan.

Har införskaffat gardiner som blivit fästa längs med sidan på banans skiva. Detta för att man inte ska behöva se allt som ligger under tågbanan.

Storleksjustering av text här på nyhetssidan!

Har justerat textstorlekarna i inläggen här i modelltågsnytt. Jag har alltså gjort texterna lite större.

Nya bilder och husfasader

Ett större antal detaljbilder m.fl. har lagts till på hobbydelen här på hemsidan under denna och förra veckan. Kika gärna in på bildsidorna. Två nya husfasader har också köpts in och placerats intill dom tidigare vid Tågby station. Bilder på detta finns på bildsidan.

Ny film på Youtube!

En ny trafikfilm från tågbanan har laddats upp på Youtube. Se länk på tågbanans startsida. Mycket nöje.

Fler nya polisbilar!

Tågstapolisen fortsätter köpa in nya bilar. Två nya polisbilar och en polisbuss har tillkommit och alla har det nyaste blågula utseendet. Polisbilsflottan uppgår nu till totalt 17 st fordon. Nu blir det inga fler inköp av polisbilar den närmaste tiden.

Nya polisbilar!

I början av denna vecka levererades fyra nya polisbilar till Tågstapolisen. Bilarna har det nyaste utseendet med det s.k. Battenburgmönstret. Bilder finns här.

Ännu en körkontroll har levererats!

I förra veckan kom den andra av mina nya körkontroller till tågbanan, Mobile station 3. Mer om detta på vanliga bloggen.

Nya husfasader och byte av körkontroller!

Två nya husfasader har kommit på plats längs med väggen vid Tågby station. Det finns nu totalt fyra fasader som illustrerar lite bebyggelse på platsen ifråga.

Jag har även påbörjat bytet av körkontroller från Mobile station 1 till 3. En ny är levererad och en till kommer senare.