Modelltågsnytt!
Här presenteras nyheter och annan info om min modelltågsverksamhet.
Mer utförliggare händelser skrivs på min vanliga blogg som återfinns här.

Det går bra att kommentera inläggen nedan om ni undrar något.

Fler nya polisbilar!

Tågstapolisen fortsätter köpa in nya bilar. Två nya polisbilar och en polisbuss har tillkommit och alla har det nyaste blågula utseendet.
Polisbilsflottan uppgår nu till totalt 17 st fordon. Nu blir det inga fler inköp av polisbilar den närmaste tiden.

Nya polisbilar!

I början av denna vecka levererades fyra nya polisbilar till Tågstapolisen. Bilarna har det nyaste utseendet med det s.k. Battenburgmönstret. Bilder finns här.

Ännu en körkontroll har levererats!

I förra veckan kom den andra av mina nya körkontroller till tågbanan, Mobile station 3. Mer om detta på vanliga bloggen.

Nya husfasader och byte av körkontroller!

Två nya husfasader har kommit på plats längs med väggen vid Tågby station. Det finns nu totalt fyra fasader som illustrerar lite
bebyggelse på platsen ifråga.

Jag har även påbörjat bytet av körkontroller från Mobile station 1 till 3. En ny är levererad och en till kommer senare.

Rc 3 tillbaka på TJ!

I dag hämtade jag hem mitt Rc 3 lok som varit på mj-hobbyexperten i några veckor för motoruppgradering och byte av dekoder. Loket provkördes och fungerade bra. Det märktes en skillnad från innan uppgraderingen. Loket har fått en ny mfx dekoder och frontbelysningen lyser starkare än tidigare och kan numera tändas och släckas separat. Även krypkörning är möjlig numera. Man kan således säga att mitt äldsta Rc-lok blivit mitt modernaste.

Lokuppgradering!

I förra veckan lämnade jag in ett av mina Rc-lok hos MJ-Hobbyexperten för motoruppgradering och byte av dekoder. Detta då det var mitt äldsta Rc-lok och behövde därför lite omvårdnad. Ska bli spännande att provköra loket när det återkommer.

Nytt lok till TJ, T44.

Ett nytt lok har tagits i trafik hos Tågsta Järnvägar. Det handlar om ett svenskt diesellok littera T44 från Green Cargo. Loket premiärkördes 171024 med godkänt resultat och är nu införlivat i TJ:s fordonspark. Se bild under fordonsförteckningen.

Trafikpremiär för övertagna DB ellok.

Två av dom tyska s.k. Traxxloken som övertogs efter morfar har nu gjort sin trafikpremiär på TJ. Tyvärr började det med lite koppelproblem och urspårning men efter lite arbete och justeringar kunde trafiken starta på allvar. Bilder finns på bildsidan.

Nya lok till TJ.

Under gårdagen provkördes fem av morfars nyare ellok för kontroll och utvärdering. Efteråt beslutades att två av loken kommer införlivas i min fordonspark och dom övriga tre kommer avyttras vid senare tillfälle. Bild kommer upp i fordonsförteckningen inom kort. Bild finns uppe nu.

Underhåll och nya personvagnar!

I torsdags genomfördes årlig översyn av TJ:s samtliga driftfordon. Smörjning skedde och en del motorkol byttes. Alla tåg fanns ute på banan vilket gjorde att det tidvis blev lite trångt. En mindre olycka inträffade när ett tåg körde in i ett annat då ansvarig tågklarerare missat att kolla så linjen var fri. Inga skador uppstod dock och verksamheten kunde fortsätta enligt plan.

Vagnparken har även utökats med två tvåvåningsvagnar från morfar. Manövervagnen var tyärr trasig och kommer därför att skrotas.