Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Torg och rälsbuss!

2023-07-22

Nu under sommarens lågsäsong görs endast mindre pyssel på banan samt motionering av fordon med jämna mellanrum.

En del arbeten har skett med bl a stationstorget i form av nytt staket, ny försäljare, staketet närmast spåren ersattes av en reklamvägg, lite nya figurer, en ny biljettautomat och en reklamskylt som tagits bort. Reklamskyltens grund har sedan blivit en scen för några musiker.
Annat mindre pyssel sker också och jag hänvisar till Instagram för senaste nytt och där finns även bilder.

En annan sak som jag trodde skulle bli lätt men som tydligen var halvt omöjlig var att byta slirskydd och göra en motorkontroll på rälsbussen. Dess manual innehöll en hel sida med instruktioner vilket gjorde att jag valde att lämna in tåget hos MJ-Hobbyexperten men det visade sig vara för krångligt även för dom så tåget skickades till Märklin och tillverkaren själv måste väl kunna fixa sina egna produkter utan problem, eller? Men nej, det blev problematiskt även för dom och dessutom så ville dom ha 750:- för att göra jobbet.
Att byta slirskydd borde ju vara en enkel sak som man ska kunna göra hemma utan större problem, men inte med detta fordon tydligen. Man kan verkligen undra hur Märklin tänkte när dom konstruerade detta fordon när det tycks vara så svårt att göra arbeten på den, även för dom själva.

Ha det bra.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)