Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Nya plattformar & arbetsvagn.

2022-04-15

Förnyelsen av Tågsta Järnvägar hade egentligen nått sitt slut men som nämndes i föregående inlägg så har ett antal nya plattformar beställts och nu kommit. Dom nya plattformarna är högre än dom nuvarande för att bättre passa höjden för c-rälsen. I skrivande stund så har en av Tågsta centrals plattformar bytts ut och under nästa vecka kommer arbetet med den andra nya plattformen att påbörjas, och den kommer sedan att ersätta Tågbys plattform så att båda stationerna får en ny plattform vardera.
Senare kommer eventuellt flera satser att köpas in så att även Tågstas andra plattform kan bytas ut. En liten nackdel är att dom nya plattformarna är några millimeter bredare upptill jämfört med dom äldre, vilket är en liten miss från tillverkaren Kibri, och det
 gör att vissa utstickande vagnsdelar skrapar i plattformskanten så det får jag arbeta vidare med.

Det har även levererats en ny vagn till arbetståget och det handlar då om en flakvagn med påmonterad grävmaskin för att kunna lasta i och ur grus eller den last man har. Den ersätter en tidigare flakvagn i arbetståget. Arbetsvagnen kommer läggas in i fordonsförteckningen inom kort. Finns nu där.

Bilder och mer info finns på Instagram.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)