Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Plattformar, postvagnar och förändringar av banförrådet.

2022-09-11

I början av denna vecka så fick även Tågby station en ny plattform med normal bredd så nu kan alla svenska tåg gå hinderfritt på banan igen.

För några dagar sedan levererades två nya gula postvagnar till verksamheten. Vagnarna inköptes på Tradera och har blivit ommålade och dekalerade av säljaren. Han gör ett bra jobb. Bilder finns på Instagram.

I övrigt så blir det mer förändringar på banan. När vi ändå är inne på postvagnar så har nya planer dykt upp om att göra om banförrådet till en postterminal. Tanken är alltså att det ska bli ett nytt mindre posthus, plattformen med gods byts ut till en ny serviceplattform av något slag för lastning av post och paket. Banförrådets bodar m.m. flyttas troligtvis till bortre långväggen. Detta innebär även att gångbron eventuellt måste tas bort då den hindrar trafiklösningar i området. Jag hoppas kunna hitta en ny plats för den men just nu ser det mörkt ut.
En annan del gäller mina arbetståg som inte fyller någon funktion utan mest står på sina spår och sällan gör någon nytta så jag vill kunna utnyttja dessa spår bättre och således slopa arbetstågen, då dom knappt körs i alla fall.

Bilder och info kring detta finns på Instagram och svenskt mj forum. Jag har även flera nya inlägg på bloggen om bl a utrymme för mj-hobbyn.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)