Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Sommartåg och väktare!

2023-08-24

Även om verksamheten har gått lite på sparlåga under sommaren, i alla fall trafikmässigt, så har det hänt en del som ni främst kan se på Instagram.

Dom senaste projekten innefattar bl a några nya flakvagnar som köpts in via Tradera, men det handlar inte om återupptagen godstrafik utan om persontrafik. Vagnarna har byggts på med staket, bord & stolar och bildar därmed ett sommartåg, med öppna sommarvagnar. Det är i dagsläget tre st vagnar men ska kompletteras med en fjärde vagn så snart som möjligt och denna ska då bli en barvagn. Komplettering är utförd.

Idag genomfördes ett bilprojekt, Jag har nyligen köpt in några nya bilar som har gjorts om till väktarbilar. Tyvärr hade jag inga vaktbolagsdekaler utan fick improvisera fram ett eget vaktbolag med hjälp av dom dekalark jag hade vilket blev helt okej. Bilarna fick även varningsljusramper på taket och lite dekorränder nedertill.

Bilder finns på Instagram och en redogörelse, inkl bilder, över dessa arbeten finns på bloggen. Dom nya vagnarna ska även införlivas i fordonsförteckningen här på hemsidan så snart som möjligt.

Mitt rälsbusståg befinner sig ännu i Tyskland för den "enkla" åtgärden att byta slirskydd vilket man borde kunna göra enkelt hemma men inte i detta fall.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)