Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Vinterns mj-projekt!

2022-12-08

Det planeras en hel del på Tågsta Järnvägar under vintern.

Vinterprojekt 1: postterminalen.
Som tidigare nämnts ska banförrådet avvecklas och bli en postterminal i stället. Dagens lilla räddningstation tas bort och ersätts av en ny byggnad som kommer inrymma både räddningsstation & postkontor och en ny byggnad för detta ändamål är på gång.
Dagens godsplattform tas bort och ersätts med ny plattform för postlastning och den ska även få ett tak över sig. Då någon byggnad troligtvis inte passar in bredvid lokstallet så är planen att göra en form av banhall i stället med stort tak över spåren som sedan eventuellt kan kompletteras med annat. Ett tak är beställt och vi får se om det passar.
Minst en av dagens arbetsbodar är tänkt att behållas som någon form av raststuga för postpersonalen.
Gångbron kommer tas bort då den är i vägen för det kommande arbetet. Den kommer antingen att flyttas till någon annan del av banan och lyckas inte det kommer den slopas, tyvärr.

Vinterprojekt 2: målning av tma-bilar.
Mina egengjorda tma-bilar kommer få lite kompletterande målning kring hjulen, bakre delen på skåpet samt nederst på fronten. Detta projekt är genomfört.

Vinterprojekt 3: orkestern på festplatsen.
Jag planerar att byta ut musikerna och scenen på den lilla festplatsen vid campingen då jag känner att det är dags för förnyelse där. Delen som ska bli nya scenen finns redan och nya musiker är beställda i form av ett rockband.

Vinterprojekt 4: ställverkshus. Detta projekt är ej beslutat utan just nu på idestadiet.
Jag hade tidigare ett litet ställverkstorn som jag fick avyttra p.g.a brist på lämplig plats, men jag har inte övergivit tankarna på ett nytt ställverk. Tanken är att eventuellt införskaffa ett större ställverkshus som går över spåren, ungefär som en gångbro. Utrymmet är inte det bästa för detta projekt men huruvida det blir av får vi se i början på nästa år.

Illustration med bilder kan ses på Instagram och Svenskt mj-forum.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)