Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar där jag presenterar kortare nyheter och annan info om modelltågsverksamheten. Mer utförliggare info skrivs ibland på min blogg som finns här, med jämna mellanrum. På bloggen kan du välja kategorin "hobby" för att få fram alla mj-inlägg, om du vill. Utnyttja gärna delningsknapparna också. Det går även bra att kommentera inläggen om ni undrar något. Många aktuella bilder kan ses på Instagram. @martinj_55

Körkontroller och banarbetsmaskiner!

2019-06-21

Mina nyare körkontroller, Mobile stations 3, har tagits ur tjänst tills vidare p.g.a bristande funktionalitet. Kort sagt, så bedöms dom inte vara säkra att använda längre utan har lämnats in för reparation och sänts vidare till Märklin i Tyskland. Detta innebar ett trafikavbrott för tågtrafiken men som ändå blev ganska kortvarigt då äldre körutrustning fanns tillgänglig och kunde sättas in för att återuppta trafiken igen.

För c:a en vecka sedan fick Tågsta Järnvägar sin första banarbetsmaskin i form av en dynamisk spårstabilisator. Detta är första steget i TJ:s arbete med att modernisera arbetsmetoderna i samband med banarbeten. Ett arbetsfordon till är beställt i form av en stoppningsmaskin, tror jag det hette, och som beräknas levereras inom kort.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)