Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Ombyggnad av vänstra infarten till Tågsta central.

2021-04-04

Planering pågår för en eventuell kommande ombyggnad av delar av spårplanen vid huvudstationen Tågsta central.

Det handlar om att det korta uppställningsspår som finns på platsen kommer att tas bort för att istället förlängas med kurvor och få en ny anslutning i vänsterkurvan och på det viset bilda ett nytt tredje infartsspår till Tågsta C. Detta innebär även att spår fyras nuvarande växelanslutningar i vänstra änden kommer att plockas bort varav tre-vägsväxeln på spår tre ersätts med en vanlig vänsterväxel för anslutningen till spår två.

Från början var även planen att plocka bort spår ett på stationen och göra en ny anslutning till det lite längre uppställningsspår som finns på högra delen av stationen men detta kommer inte att ske utan får vara kvar som det är.

Detta arbete beräknas påbörjas i början på nästa vecka. Bilder och illustrationer finns på Instagram och min bantråd på Svenskt MJ-forum.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)