Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Modelltågsnytt!
Nyhetssida för Tågsta Järnvägar, där det presenteras aktuella och kommande nyheter & händelser kring min mj-verksamhet. Längre inlägg skrivs på bloggen som finns här, där ni även kan välja kategorin "hobby" för att se alla mj-relaterade inlägg, och aktuella bilder publiceras på Instagram med jämna mellanrum. Kommentera gärna inläggen nedan om ni undrar något. Kommentarer behöver godkännas av mig så dom syns inte direkt. Ha det bra.

Banombyggnad och ej påbörjad banombyggnad.

2024-03-07

Jag har tidigare nämnt planerna på utbyggnad av tågbanan med hjälp av utrymmet bakom TV:n men det arbetet har ännu inte kommit igång men planering pågår för fullt och jag är ganska klar över hur det ska bli. Tanken var ju att göra det enkelt för mig genom att placera ett bord där för att bygga på och ett sådant inköptes via Blocket men tyvärr gick affären lite för snabbt och säljaren var inte heller helt ärlig kring bordets storlek då det var mindre än jag behövde. Så det arbetet går vidare.

I väntan på att påbörja utbyggnadsarbetet på nya vänstra delen har jag idag gjort en mindre banombyggnad på högra delen istället. Dom två kurvväxlar som låg uppe i högra hörnet har flyttats ner till nedre högra hörnet för lättare åtkomst. Vid högra stationsinfarten har lite växelbyten skett. Först ville jag flytta den 3-vägsväxel som fanns där ett steg åt höger men då skivan undertill inte är lika bred hela vägen så skulle delar av spår 3 hamna, nästan, en centimeter utanför skivans kant vilket inte kändes bra. Det blev bibehållen anslutning där med en vänsterväxel.

Bilder finns på Instagram och Svenskt mj-forum. Se länkar under länkmenyn.

Ha det bra.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)