Välkommen till MJs Nätstation/Welcome to MJs Netstation

Vem är MJ? Uppdaterad: 2018-09-13.

Hejsan, trevligt att ni tittar in på min station på nätet, här är lite information om mig själv.

Jag heter Martin, 36 år, från Stockholm. Jag brukar beskriva mig själv som Järnvägsentusiast med intresse för kollektivtrafik, modelljärnväg och fotografering.

Andra intressen är bland annat cykling, datorer, film, miniatyrjärnvägar/trädgårdsbanor, ordnings- och bevakningsverksamhet, informations- och reklamverksamhet samt melodifestivalen.

Drömyrket är lokförare men tyvärr kommer det aldrig bli verklighet på den punkten av olika skäl. Vid studiebesök och öppet hus på diverse järnvägsrelaterade platser har jag fått möjligheten att komma in i hytterna på främst Rc-lok och X2:or, men jag har också provat på att köra ånglok på Uppsala-Lenna Jernväg och veteranspårvagnar i Malmköping. Det var en trevlig upplevelse. Åren 2002-2004 arbetade jag som konduktör på Nora Bergslags Veteran Jernväg i Nora norr om Örebro.

Jag varken röker, snusar eller dricker alkohol och har aldrig gjort. Jag föredrar att ta mig fram med hjälp av kollektivtrafiken i första hand då jag saknar körkort och ogillar bilar.

Musik är inget stort intresse för mig även om jag lyssnar på musik lite då och då. Föredrar främst modern popmusik med lite fart i. Jag ogillar starkt ballader och långsamma låtar. Några favoritartister är: Carola, Lena PH, Da Buzz, Lili & Susie, Aqua, Timoteij och Elisa Lindström.

Jag tittar en del på tv, mest webb-tv nu för tiden då man har tillgång till mer material där och mycket kan även ses på Youtube.

Några favoritskådisar/grupper, både svenska & utländska, är: Jim Carrey, Eddie Murphy, Stefan och Krister, Jojje Jönsson, Annika Andersson, Siw Carlsson, Jeanette Capocci, Mikael Riesebeck, Gösta Ekman (Jönssonligan), Cecilia Forss, Ola Forssmed, Galenskaparna/After shave.


Jag är medlem i följande föreningar/organisationer:

Svenska Spårvägssällskapet

Spårvägsmuseets vänner


Skriv gärna en trevlig hälsning eller liknande i gästboken innan ni surfar vidare, det skulle jag uppskatta. Gästboken hittar ni här.

Ni är välkomna att höra av er med frågor, funderingar, rättelser eller annat. Ni hittar mitt kontaktformulär här.

Det går också bra att besöka min blogg eller övriga webbplatser genom att klicka här.

Ha det bra allihopa och välkomna åter.